• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок іпотечних кредитів в Україні: зростання обсягів у липні

    Опубликовано: 2023-09-19 09:00:00

    У липні 2023 року українські банки продовжили активно видавати іпотечні кредити, на цей раз видалиши їх 604 на суму 878,1 мільйона гривень. Це свідчить про збільшення обсягів кредитування на 16,4% порівняно з червнем, а також про зростання кількості укладених угод на 14,6%. Про це повідомила пресслужба Національного банку України, посилаючись на результати щомісячного опитування банків.

    Одним із ключових факторів, який сприяв підвищенню активності на іпотечному ринку, є програма пільгового кредитування "єОселя". В липні інформацію про видані іпотечні кредити повідомили 5 банків, які активно фінансували придбання житла, в основному, на вторинному ринку нерухомості.

    Середньозважена ефективна ставка за іпотечними кредитами залишилася на рівні 7,9%, що відповідає показникам червня. Це робить іпотеку достатньо доступною для потенційних позичальників.

    За регіональним розподілом, найбільша кількість іпотечних кредитів була видана в Києві та Київській області – 247 угод на суму 422,8 мільйона гривень, що становить 48,1% від загального обсягу. Решта іпотечних угод були укладені в Рівненській (46 угод на 60 мільйонів гривень), Львівській (32 угоди на 52,1 мільйона гривень) та Вінницькій (31 угода на 46 мільйонів гривень) областях.

    Важливо відзначити, що учасники опитування в серпні 2023 року були представлені 26 банками, які володіли 95% від загального валового іпотечного портфеля на кінець 2021 року. Це свідчить про стабільну активність фінансових установ на іпотечному ринку та інтерес до цього виду кредитування в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.