• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗСУ отримали нові боєприпаси для зенітного танка Gepard від Міноборони Німеччини

    Опубликовано: 2023-09-06 16:00:33

    Українські Збройні Сили (ЗСУ) отримали значну кількість боєприпасів для зенітного танка Gepard, які виготовлені на новій промисловій базі в Німеччині, повідомило Міністерство оборони Федеративної Республіки Німеччина.

    Нові боєприпаси були доставлені до ЗСУ всього кілька місяців після укладання відповідної угоди. Німеччина побудувала завод і запустила виробництво швидко та без бюрократичних затримок.

    Ця поставка стала значним подарунком для України, оскільки новий завод надав можливість виробництва значної кількості снарядів для зенітного танка Gepard. Угода на поставку боєприпасів була укладена в лютому 2023 року і об'єднала партнерство між німецьким виробником Rheinmetall AG і Україною.

    Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відзначив, що це досягнення показує, що Німеччину можна покладатися як надійного партнера в оборонній галузі. Він також зазначив, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну в областях артилерії, боєприпасів та наземної протиповітряної оборони.

    Поставлені боєприпаси включають загалом 300 000 снарядів, і першу партію вдалося доставити до України менш ніж через сім місяців від укладення контракту.

    Зазначимо, що зенітні танки Gepard допомагають Україні зміцнити свою протиповітряну оборону та захищати критично важливі об'єкти інфраструктури, зокрема від дронів. Німеччина передала Україні 46 зенітних танків Gepard, а ще шість танків знаходяться на черзі для передачі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.