• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пентагон замовив ракети AMRAAM для України: Захист повітряного простору має підтримку

    Опубликовано: 2023-09-04 11:30:59

    Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки (США) оголосило про укладення контракту з Raytheon Missiles and Defense на постачання ракет середньої дальності AMRAAM, класу "повітря-повітря", для України. Сума цієї угоди становить $192 мільйони.

    Про це повідомила пресслужба Пентагона.

    "Цей контракт передбачає закупівлю компанією Raytheon бойової зброї AMRAAM з різних джерел. Роботи з виготовлення ракет виконуватимуться в Тусоні, штат Арізона, і, згідно з умовами угоди, мають завершитися до 29 листопада 2024 року", — вказали представники міністерства.

    Однак кількість замовлених ракет для України залишається конфіденційною інформацією від Пентагону. Важливо відзначити, що кошти для цих закупівель надходитимуть з фонду Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

    AIM-120 AMRAAM є ефективною ракетою, яку можна використовувати в будь-яких погодних умовах та для ураження повітряних цілей, що знаходяться поза межами прямої видимості оператора. Ракету розробила фірма Hughes Aircraft, і вона є частиною озброєння винищувачів F-15C, F-15E, F-16, F/A-18C/D, F/A-18E/F, та F-22 в складі Повітряних сил США.

    Ця новина також доповнює ранішній анонс щодо тренувань українських пілотів на літаках F-16, які Сполучені Штати почнуть надавати з вересня 2023 року.

    Ця ініціатива слугує підтримкою України в умовах конфлікту з Росією. Недавно, 29 серпня, США оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні на суму $250 мільйонів, спрямованого на підтримку країни на полі бою.

    Це вже не перший раз, коли США виділяють великі суми військової допомоги Україні. Раніше, 25 липня, було оголошено про виділення $400 мільйонів допомоги, а 19 липня - навіть $1,3 мільярда, яке призначалося для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.