• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Засоби ППО від Великої Британії: підтримка для України на суму 114 мільйонів доларів

    Опубликовано: 2023-08-21 09:00:56

    Київ, 18 серпня 2023 року - Міністерство оборони Великої Британії оголосило про підписання трьох важливих контрактів, що передбачають постачання Україні засобів протиповітряної оборони на загальну суму понад 114 мільйонів доларів. Цей великий крок на шляху до зміцнення обороноздатності України є важливою демонстрацією підтримки союзників у часи гострої геополітичної напруги.

    Згідно з інформацією, яку повідомив іспанський видання "El Confidencial", найважливіший контракт на суму понад 71 мільйон доларів був укладений між британським Міністерством оборони та норвезькою оборонною компанією Kongsberg. Ця угода передбачає постачання Україні безпілотних літальних систем, також відомих як обладнання UAS. Ці дрони дозволять українським силам докладати зусиль у виявленні та моніторингу території, а також використовувати їх для атак.

    Серед інших засобів, що увійшли до угод, є система CORTEX Typhon. Ця система призначена для керування безпілотниками та може бути обслугована лише двома операторами. Вона відрізняється швидкістю розгортання та можливістю швидко змінювати своє положення, що робить її цінним активом для військових операцій.

    Компанія "Kongsberg Defence & Aerospace" з Норвегії, яка славиться своєю експертизою в області виробництва зброї, зобов'язалася передати Україні розроблені системи CORTEX Typhon. Ці системи призначені для протидії різноманітним безпілотним літальним апаратам, включаючи заходи для фізичного знищення або нейтралізації повітряних загроз.

    Слід зазначити, що вже 17 серпня Україна отримала новий пакет військової допомоги від Німеччини. Цей пакет включав пускові системи зенітно-ракетного комплексу IRIS-T та понад 5 тисяч боєприпасів. Ця допомога від німецьких партнерів сприятиме подальшому підвищенню обороноздатності України в умовах загострення ситуації в регіоні.

    Зведено разом, ці нові контракти та військова допомога від європейських країн свідчать про зростаючий рівень підтримки для України у справі зміцнення її оборонної потужності. Це також важливий сигнал єдності союзників та готовності протистояти спільним викликам у складних геополітичних обставинах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.