• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС передав Києву значну кількість артилерійських боєприпасів та ракет

    Опубликовано: 2023-08-15 13:30:08

    Європейський Союз продовжує виконувати свої зобов'язання перед Україною і передав Києву значну кількість артилерійських боєприпасів та ракет. В рамках плану, спрямованого на надання Україні мільйона артилерійських снарядів, Євросоюз передав 223,8 тисячі боєприпасів та 2 300 ракет різних типів. Ця ініціатива виконується у відповідь на потребу Збройних Сил України у засобах боєвої техніки.

    За словами речника Європейського Союзу Петера Стано, до української армії вже надійшло близько 223 800 артилерійських боєприпасів, включаючи далекобійні самохідні та високоточні боєприпаси, а також 2300 ракет різних типів.

    Ця ініціатива є частиною спільних зусиль країн-членів ЄС у підтримці безпеки України. Незабаром після початку дії плану у лютому цього року, ЄС виділив 1 млрд євро для компенсації країнам-членам ЄС частини вартості наданих снарядів. За даними Європейського Союзу, загальна вартість переданих боєприпасів склала 1,1 мільярда євро.

    Ще однією важливою частиною плану є спільні контракти на закупівлю 155-мм снарядів та ракет. Ці переговори веде Європейське оборонне агентство з європейськими виробниками.

    Варто наголосити, що декілька країн Європейського Союзу спочатку висловлювали сумніви щодо можливості виконання обіцянок щодо надання снарядів для України. Однак завдяки спільним зусиллям, ця ініціатива знаходить підтримку і реалізацію.

    Дана допомога від ЄС має велике значення для України в умовах загострення геополітичної ситуації та продовження агресії Росії. Ініціатива сприяє підвищенню обороноздатності країни та спрямована на зміцнення стійкості України у нинішніх викликах та загрозах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.