• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Rheinmetall придбав 50 танків Leopard 1 для України: оновлення бойової техніки

    Опубликовано: 2023-08-10 12:00:11

    Німецький оборонний гігант Rheinmetall оголосив про придбання 50 танків Leopard 1 від бельгійської компанії OIP Land Systems з метою їх подальшого відправлення до України.

    Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt, посилаючись на джерела в промислових колах.

    За даними засобу інформації, тепер танки будуть відправлені на заводи Rheinmetall у Дюссельдорфі для ремонту та модернізації перед передачею їх Україні.

    Проте, за інформацією з видання, не всі 50 танків будуть передані до Збройних сил України. Планується передача лише приблизно 30 з них.

    Раніше бельгійські ЗМІ вже повідомляли про план закупівлі 50 танків Leopard 1, але не було відомо, хто конкретно здійснив цю угоду.

    Зауважимо, що Бельгія не планувала передавати ці танки Україні, а натомість розглядала їх списання через необхідність серйозної модернізації та ремонту.

    Згідно з даними Handelsblatt, продаж танків здійснився за 15 тисяч євро за одиницю через відсутність належних ангарів для зберігання списаних технічних засобів.

    Раніше ми повідомляли, що німецький концерн Rheinmetall планує передати 14 бойових танків Leopard 2 Збройним силам України від імені уряду Нідерландів у 2024 році.

    Також 24 липня цього року Іспанія передала Україні ще одну партію танків Leopard та броньовиків, що зазначає про посилення потужностей української бойової техніки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.