• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевиконання надходжень до держбюджету України у першому півріччі 2023 року становить 3,1%

    Опубликовано: 2023-07-13 09:00:45

    Перевиконання надходжень до загального фонду держбюджету України у першому півріччі 2023 року становить 3,1%, або 10,4 мільярда гривень, в порівнянні з планом на цей період. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю сайту "Телеграф".

    Це перевиконання стосується податків, які адмініструються Державною податковою службою. Держмитниця також перевиконала план наповнення бюджету на 0,9%, або 1,6 мільярда гривень за півроку, в тому числі в червні перевиконала його на 2 мільярди гривень. Таким чином, дохідна частина бюджету була перевиконана загалом.

    За словами Данила Гетманцева, зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку армії. Це важливе перевиконання, оскільки допоможе забезпечити озброєнням та спорядженням три нові бригади. Всі військові видатки фінансуються виключно з власних доходів, тому перевиконання плану надходжень є позитивним трендом. Зауважимо, що зростання військових видатків значно перевищує це перевиконання.

    Ці кошти допоможуть зміцнити обороноздатність країни і забезпечити потреби новоутворених бригад. Такий успіх є результатом спільних зусиль бізнесу і держави. За словами Данила Гетманцева, це підтверджує консолідацію зусиль для забезпечення армії.

    Перевиконання надходжень до бюджету свідчить про стабільну фінансову ситуацію в Україні. Надлишкові кошти, які були зібрані, будуть використані для важливих національних потреб, зокрема для зміцнення обороноздатності країни та розвитку армії.

    Перевиконання бюджету створює додаткові можливості для реалізації інвестиційних проектів, розвитку інфраструктури та соціальних програм. Це підтверджує довіру бізнесу та інвесторів до економічного потенціалу України.

    Результати першого півріччя 2023 року свідчать про позитивну динаміку розвитку економіки країни та ефективне управління державним бюджетом. Відповідна фінансова стійкість створює умови для здійснення соціальних програм, підтримки національної безпеки та зміцнення ролі України на міжнародній арені.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.