• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Банківська система України має стати надійним джерелом фінансування для вирішення потреб економіки

    Опубликовано: 2023-07-12 09:00:28

    Банківська система України має стати надійним джерелом фінансування для вирішення потреб економіки та сприяти притоку приватного капіталу до країни. Таку думку висловив голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний після зустрічі з представниками Європейської комісії та Представництва Європейського Союзу в Україні.

    Пишний підкреслив, що робота НБУ додає оптимізму банківському сектору, який проявляє інтерес до відновлення кредитування. Він відзначив, що саме банківська система повинна стати джерелом фінансування для задоволення потреб економіки та сприяти залученню приватного капіталу в Україну.

    Окрім того, глава НБУ зазначив, що велику увагу приділяють створенню умов для залучення інвестицій. В цьому контексті ведуться роботи над розробкою операційної моделі страхування військово-політичних ризиків спільно з урядом та експертами міжнародних фінансових організацій.

    Питання про посилення санкцій проти Російської Федерації також було порушено під час зустрічі. Для НБУ це стало новим напрямком роботи, але дуже важливим. Метою є забезпечити, щоб міжнародні фінансові установи припинили працювати на російському ринку і жодні спроби обійти санкції або встановити альтернативні фінансові альянси, наприклад з Іраном, не мали успіху.

    Андрій Пишний також висловив прохання до колег з Європейського Союзу приділити увагу застосуванню персональних санкцій ЄС проти високопосадовців фінансового сектору Росії, зокрема голови Російського центрального банку.

    Розвиток банківської системи України і її вплив на економіку є ключовим завданням для стабільного функціонування країни та забезпечення її фінансової незалежності. НБУ продовжуватиме працювати на розвиток банківського сектору, сприяти кредитуванню підприємств та притоку інвестицій для зміцнення економіки України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.