• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український фільм «Чорнобиль 22» здобув Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі

    Опубликовано: 2023-05-04 14:00:10

    Український фільм «Чорнобиль 22» Олексія Радинського здобув Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі короткометражних фільмів у місті Обергаузен. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

    Фільм розповідає історію окупації Чорнобильської АЕС вустами її працівників, яким вдалося зберегти атомну електростанцію. Режисером стрічки став Олексій Радинський, продюсеркою — Люба Кнорозок. Фільм створений у рамках проєкту The Reckoning Project: Ukraine Testifies (Свідчить Україна).

    Журі відзначило здатність режисера створювати напругу у зображенні російського вторгнення та будувати мости між історіями та ймовірним майбутнім без відвертої естетизації.

    "Чесні та відверті інтерв’ю у фільмі роблять його важливою роботою як сьогодення, так і майбутнього", — стверджують члени журі.

    Міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів в Обергаузені — найстаріший фестиваль короткого метру, що проводиться з 1954 року у німецькому місті Обергаузен.

    Софія Король

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.