• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФОПи мають зберігати документи про сплату податків 5 років — закон

    Опубликовано: 2023-03-24 17:30:39

    Верховна Рада 21 березня ухвалила у другому читанні законопроєкт № 8131, яким зобов'язала ФОПів зберігати документи про сплату податків 5 років. Про це в телеграм-каналі написала ексголова Податкового комітету Ніна Южаніна.

    За словами Южаніної, закон передбачає з дня набрання ним чинності (з дня, наступного за днем опублікування 8131):

    зберігання 5 років первинних документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків;
    надання інформації на запит контролюючого органу — це спеціальний запит податкового органу іншої країни щодо операцій їх платника з платником України (в рамках міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування).

    «Ці норми діятимуть для всіх юридичних осіб (платників податку на прибуток, платників єдиного податку третьої групи), в тому числі неприбуткових підприємств та організацій», — пояснила вона.

    Нагадаємо
    Раніше «Мінфін» писав, що Верховна Рада 21 березня ухвалила у другому читанні законопроєкт № 8131, який запроваджує європейські стандарти податкової звітності та в рази піднімає прозорість платника податків перед державою, — так званий стандарт CRS.

    Ярослав Голобородько

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.