• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як ще можна використовувати геймпад

    Опубликовано: 2023-03-14 16:51:23

    Ще кілька років тому вважалося, що джойстик, — він же геймпад, — може використовуватися виключно спільно з консоллю. Але сьогодні можливості пристрою істотно розширилися. Все частіше геймпад Xbox Series купують не тільки для консолі, а й для ПК. Причому не обов'язково ігрового. І цьому є кілька пояснень.

    Чому варто під'єднати геймпад до ПК

    Є декілька причин:

    • комфортне керування — навіть під час тривалої гри не відчуваються дискомфорт і втома, здебільшого завдяки невеликій вазі та текстурованій рукоятці, що особливо актуально для тих, хто часто користується клавіатурою для роботи;

    • сумісність із декількома платформами — крім Windows можна підключати прилад і до своєї консолі і навіть до деяких хмарних платформ.

    Окремо варто виділити зручність у деяких іграх, насамперед тих, де важлива точність і максимальна чуйність. Не варто забувати й про нові відчуття, коли у вирішальні моменти геймінгу під руками з’являється приємна вібрація.

    Як під'єднати геймпад до ПК

    Використання можливе як для ігор, так і управління мультимедіа в деяких медіаплеєрах. Найголовніше — правильно під'єднати гаджет до системного блоку. Для цього існує кілька варіантів:

    • за допомогою бездротового адаптера — у такому разі достатньо під'єднати адаптер до корпусу і налаштування здійснюється автоматично, як у консолі;

    • за допомогою кабелю — у такому разі налаштування займає зовсім небагато часу, але користувач істотно обмежений довжиною кабеля.

    Окремо варто згадати про можливість підключення через Bluetooth, але для цього необхідно використовувати спеціальний адаптер. Підключення працює стабільно і не обривається.

    Правила підключення актуальні не тільки для комп'ютера, а й для ноутбука. У деяких моделях, що старші за 10 років, можуть виникнути проблеми з підключенням, оскільки відсутні спеціальні драйвери для розпізнавання геймпада. Але в лептопах нового покоління подібних проблем немає. Джойстик підключається як через блютуз, так і адаптер протягом декількох секунд.

    Для коректної і довговічної роботи купувати геймпад і все необхідне для його роботи потрібно в перевірених онлайн-магазинах. Одним із таких вважається Retromagaz.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.