• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як запобігти вагітності під час лактації

    Опубликовано: 2023-03-02 18:30:09

    Грудне вигодовування може вплинути на типи контрацептивів, які підходять жінкам. Важливо вибрати протизаплідний засіб, який буде безпечним як для матері, так і для дитини, але при цьому буде ефективним для запобігання вагітності. Детальна інформація про препарати оральної контрацепції є тут — https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/protivozachatochnyie, на сайті медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1.

    Контрацепція при лактації

    Одним із варіантів для жінок, які годують груддю, є прогестинові контрацептиви. До них відносяться таблетки, що містять тільки прогестин (POPs), також відомі як «мінітаблетки», і ін’єкції, що містять тільки прогестин (Depo-Provera). Прогестинові контрацептиви безпечні для жінок, які годують груддю, оскільки вони не містять естрогену, який може зменшити вироблення молока. POPs необхідно приймати щодня в один і той же час, тоді як ін’єкцію роблять кожні 12 тижнів.

    Іншими варіантами для годуючих жінок є:

     

    - Мідна внутрішньоматкова спіраль (ВМС). Мідні внутрішньоматкові спіралі не є гормональними та не впливають на вироблення молока. Вони дуже ефективні для запобігання вагітності та можуть залишатися на місці до 10 років.

    - Комбіновані гормональні контрацептиви, які містять як естроген, так і прогестин, зазвичай не рекомендуються жінкам, які годують груддю. Однак можна розглянути низькодозовані комбіновані гормональні контрацептиви.

    - Бар’єрні методи, такі як презервативи та діафрагми, також безпечні для жінок, які годують груддю. Вони не містять гормонів і не впливають на вироблення молока. Однак бар’єрні методи можуть бути не такими ефективними для запобігання вагітності, як гормональні.

     

    Жінкам, які годують грудьми, важливо поговорити зі своїм лікарем про можливі варіанти контрацепції. Вибір залежатиме від ряду факторів, включаючи індивідуальну історію хвороби жінки та особисті уподобання. Жінки також повинні знати, що певні ліки, такі як деякі антибіотики та протисудомні препарати, можуть взаємодіяти з гормональними препаратами для запобігання вагітності та знижувати їх ефективність.

    Підсумок

    Жінки, які годують грудьми, мають кілька варіантів контрацепції, включаючи ОК, що містять тільки прогестин, мідні внутрішньоматкові спіралі та бар’єрні методи. Жінки повинні поговорити зі своїм лікарем та вибрати засіб контрацепції, який є безпечним, ефективним і відповідає їхнім індивідуальним потребам.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.