• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Visa та Mastercard призупинили просування криптовалюти через кризу в галузі — Reuters

    Опубликовано: 2023-03-02 18:00:48

    Американські платіжні гіганти Visa і Mastercard гальмують плани встановлення нових партнерських відносин з криптовалютними компаніями після того, як низка гучних крахів підірвала віру в галузь. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі із цим питанням.

    2022 рік для криптоіндустрії був дуже важким, оскільки банкрутства найбільших галузевих компаній FTX та BlockFi стривожили інвесторів та посилили контроль над сектором з боку регулюючих органів.

    Visa та Mastercard поставили на паузу продукти, пов'язані з криптовалютою
    І Visa, і Mastercard вирішили відкласти запуск певних продуктів та послуг, пов'язаних з криптовалютою, доки не покращаться ринкові умови та нормативно-правове середовище.

    Однак це не змінює спрямованості компаній.

    «Наші зусилля, як і раніше, зосереджені на базовій технології блокчейну і на тому, як її можна застосовувати для вирішення поточних проблем і створення більш ефективних систем», — заявив представник Mastercard.

    Зацікавленість у крипті
    За останні кілька років великі компанії, що займаються випуском карток, зацікавилися криптовалютою, оскільки популярність цього класу активів різко зросла, а деякі рекламували його як таку велику подію у фінансах.

    У квітні Mastercard об'єдналася з крипто-кредитором Nexo, щоб запустити те, що вона назвала першою у світі платіжною карткою із крипто-підтримкою.

    У листопаді Visa розірвала глобальні угоди про кредитні картки з FTX, лише через місяць після оголошення про розширення партнерства з біржею.

    American Express заявила у 2021 році, що розгляне можливість використання криптовалюти як можливий варіант погашення призових балів у майбутньому.

    При цьому компанія не розглядає крипто-токени як стратегічний пріоритет у найближчій перспективі, сказало джерело, знайоме з цим питанням.

    Роман Мирончук

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.