Visa та Mastercard призупинили просування криптовалюти через кризу в галузі — Reuters

02 мар, 18:00

Американські платіжні гіганти Visa і Mastercard гальмують плани встановлення нових партнерських відносин з криптовалютними компаніями після того, як низка гучних крахів підірвала віру в галузь. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі із цим питанням.

2022 рік для криптоіндустрії був дуже важким, оскільки банкрутства найбільших галузевих компаній FTX та BlockFi стривожили інвесторів та посилили контроль над сектором з боку регулюючих органів.

Visa та Mastercard поставили на паузу продукти, пов'язані з криптовалютою
І Visa, і Mastercard вирішили відкласти запуск певних продуктів та послуг, пов'язаних з криптовалютою, доки не покращаться ринкові умови та нормативно-правове середовище.

Однак це не змінює спрямованості компаній.

«Наші зусилля, як і раніше, зосереджені на базовій технології блокчейну і на тому, як її можна застосовувати для вирішення поточних проблем і створення більш ефективних систем», — заявив представник Mastercard.

Зацікавленість у крипті
За останні кілька років великі компанії, що займаються випуском карток, зацікавилися криптовалютою, оскільки популярність цього класу активів різко зросла, а деякі рекламували його як таку велику подію у фінансах.

У квітні Mastercard об'єдналася з крипто-кредитором Nexo, щоб запустити те, що вона назвала першою у світі платіжною карткою із крипто-підтримкою.

У листопаді Visa розірвала глобальні угоди про кредитні картки з FTX, лише через місяць після оголошення про розширення партнерства з біржею.

American Express заявила у 2021 році, що розгляне можливість використання криптовалюти як можливий варіант погашення призових балів у майбутньому.

При цьому компанія не розглядає крипто-токени як стратегічний пріоритет у найближчій перспективі, сказало джерело, знайоме з цим питанням.

Роман Мирончук

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543452.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua