• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український фільм «Будинок зі скалок» побореться за премію «Оскар»

    Опубликовано: 2023-01-26 10:40:45

    Фільм "Будинок зі скалок" (A House Made of Splinters), виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії, номінували на отримання премії "Оскар". Кінострічка претендує на нагороду в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Про це 24 січня повідомила пресслужба Oscars.

    Сюжет фільму "Будинок зі скалок": події розгортаються навколо дітей із дитячого будинку в Лисичанську, а також соціальних працівників, які намагаються створити необхідний безпечний простір. У цей час поряд триває війна, а державні органи та суди вирішують долю дітей.

    Кінострічку створили за підтримки Держкіно в копродукції з Данією, Швецією й Фінляндією. Режисер — данський документаліст Сімон Леренґ Вільмонт, лінійний продюсер і другий режисер – український журналіст Азад Сафаров. Над фільмом почали працювати у 2019 році в притулку Лисичанська.

    Картину обрали з понад сотні фільмів. Творців кінострічки запросять на вручення Оскарів у Лос-Анджелесі, що заплановано на 13 березня.

    Фільм уже здобув перемогу на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та у документальному конкурсі Ґетеборзького кінофестивалю у Швеції.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.