• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нідерланди можуть розглянути можливість допомоги Україні з винищувачами F-16 - ЗМІ

    Опубликовано: 2023-01-23 15:00:05

    Кабінет міністрів Нідерландів може розглянути можливість постачання Україні винищувачів F-16, якщо про це попросить уряд у Києві. Про це повідомляє нідерландське видання NL Times з посиланням на слова міністра закордонних справ країни Вопке Хекстри, пише УНН.

    Цитата

    "Кабінет міністрів Нідерландів розгляне можливість постачання винищувачів F-16 до України, якщо про це попросить уряд у Києві. Під час парламентських дебатів у четвер міністр закордонних справ Вопке Хекстра заявив, що кабінет розгляне такий запит "неупереджено", - ідеться у повідомленні.

    Деталі

    "Хекстра сказав, що на постачання звичайного обладнання "немає табу". Сьорд Сьордсма (D66) звернувся до уряду з проханням поставити F16 та бойові машини піхоти для Збройних сил України", - відзначає видання.

    "За словами Хекстри, Нідерланди відправляють ті товари, про які просить Україна", - сказано у повідомленні.

    Польща та Фінляндія хочуть відправити німецькі танки Leopard 2, але їм потрібен дозвіл Німеччини. Уряд Німеччини перебуває під сильним тиском, щоб дозволити цим танкам відправитися в Україну. Нідерланди готові допомогти заплатити за отримання танків в Україні, сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у Давосі, але поставка має відбутися в межах європейської чи коаліції НАТО. "Це, безумовно, те, що ми готові зробити", - сказала вона Bloomberg.

    "Ми чекаємо на позицію Німеччини з цього приводу, але я за те, щоб спробувати знайти рішення і відправити танки в Україну", - сказала Оллонгрен агентству Bloomberg. - Щоразу ми показували, що разом здатні забезпечити Україну тим, що їй потрібно".

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.