• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені відкрили ще одну землеподібну планету у 100 світлових роках від Землі

    Опубликовано: 2023-01-12 13:20:21

    Супутник NASA TESS, який шукає екзопланети, знайшов уже другу землеподібну планету біля зірки TOI 700, повідомляє Space.com. На ній може бути вода у рідкому стані.

    Транзитний супутник NASA для огляду екзопланет (TESS), був запущений у квітні 2018 року. З того часу він виявив 285 підтверджених екзопланет і понад 6000 кандидатів. Однією з найбільш інтригуючих із підтверджених планет є TOI 700 d, планета розміром із Землю, що розташована у зоні життя своєї зірки за 100 світлових років від Землі. Тепер вчені визначили, що у планети є сусідка з подібними умовами.

    TOI 700 d приблизно на 20% більша за Землю й обертається навколо зірки що 37 земних днів. Нещодавно відкрита TOI 700 e має близько 95% від земного розміру, а її рік становить 28 земних днів. Планета, ймовірно, повернута до зірки однією стороною.

    Вчені ще мають визначити параметри планети, щоб вона стала "підтвердженою".

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.