• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Morgan Stanley передбачив різке зростання китайських акцій у 2023 році

    Опубликовано: 2022-12-08 16:30:05

    Morgan Stanley передбачив бурхливе зростання ринку акцій Китаю наступного року завдяки подальшому пом'якшенню обмежень, запроваджених у зв'язку з covid-19, та зростанню ділової активності в країні, повідомив Business Insider.

    Прогноз аналітиків
    На початку цього місяця великі китайські міста, включаючи Шанхай та Шеньчжень, почали послаблювати карантинні заходи.

    На думку багатьох аналітиків, це свідчить про те, що Пекін переходить до пом'якшення ухваленої раніше жорсткої політики «нульової терпимості» до covid-19 на користь відновлення економіки, пише видання.

    Китай, на думку стратегів банку Morgan Stanley, знову виглядає привабливим варіантом для інвестицій, оскільки країна прямує до відкриття економіки після тривалого періоду карантинів.

    До кінця 2023 гонконгський індекс Hang Seng може зрости на 13% в порівнянні з поточним рівнем, а індекс MSCI China Index може додати 14%, прогнозують у банку.

    Однак позитивні прогнози банку не означають, що інвестори мають вкладатися в китайські акції прямо зараз, зазначили у Morgan Stanley. Наслідки відновлення економіки, ймовірно, буде видно лише у другому кварталі наступного року.

    «Шлях буде тернистим», — попередили у банку. У 2023 році волатильність китайського ринку може залишатися високою через різкі коливання настроїв інвесторів між надмірним оптимізмом щодо швидкого відкриття економіки та розчаруванням щодо повільного зняття обмежень.

    Попит на китайські активи також сприятиме стабілізація ринку нерухомості КНР після вжиття заходів підтримки з боку Пекіна, а також завершення процесу посилення регулювання щодо технологічних гігантів, розпочатого у 2021 році.

    За словами Morgan Stanley, також на фондовий ринок Китаю може впливати ситуація у відносинах із США.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.