• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Morgan Stanley попередив про неминучість нового падіння індексу S&P500

    Опубликовано: 2022-12-08 15:30:23

    Головний стратег Morgan Stanley з американських акцій Майк Вілсон порекомендував інвесторам припинити покупки акцій і зафіксувати прибуток, оскільки нове падіння фондового ринку неминуче, пише Business Insider.

    Вілсон вважає, що зростання S&P 500 на 17% порівняно з мінімумом середини жовтня — це просто «ралі ведмежого ринку», і тепер для інвесторів настав час повернутися до продажу акцій.

    Прогнози Вілсона
    На початку листопада Майк Вілсон передбачив грудневе ралі на ринку акцій США, заявивши, що індекс S&P 500 досягне 4150 пунктів, перш ніж відновить зниження.

    На думку експерта, ринки облігацій та акцій в останньому кварталі року зростали надто агресивно, і падіння неминуче. Ралі «ведмежого ринку», схоже, видихається, хоча наприкінці року ще можуть спостерігатися деякі останні спроби зростання, повідомив експерт.

    У п'ятницю, 2 грудня, індекс S&P 500 закрився на позначці 4071 пункт, піднявшись майже до прогнозного значення. На думку експерта, індекс S&P зможе досягти цільового рівня 4150 пунктів протягом наступного тижня або близько того, але цей рівень стане максимальним значенням до кінця року.

    У 2023 році, як вважає Вілсон, ринок американських акцій падатиме, оскільки інфляція знизиться, і американські компанії будуть змушені переглянути свої прогнози щодо доходів у бік зниження в першому кварталі через падіння маржі та прибутку.

    «Інфляція це те, що призвело до збільшення прибутку. Отже, оскільки наступного року інфляція знизиться… це стане негативним фактором для акцій», — розповів Вілсон в інтерв'ю агентству Bloomberg. Він вважає, що зниження темпів інфляції призведе до падіння маржі компаній, але багато інвесторів недооцінюють цей фактор. У Morgan Stanley прогнозують падіння індексу S&P у діапазон 3000−3300 пунктів у перші чотири місяці 20223 року. Прогноз на кінець року передбачає зниження індексу S&P 500 до 3900 пунктів.

    Рекомендації Вілсона
    Вілсон рекомендує інвесторам звернути увагу на акції сектору охорони здоров'я, комунальних послуг та споживчих товарів. Ці папери можуть виконати захисну функцію на тлі можливого зниження процентних ставок у США та уповільнення темпів зростання економіки.

    Передісторія
    Аналітик інвестиційної компанії Fundstrat Том Лі прогнозує, що S&P 500 може зрости приблизно на 12% — до 4500 пунктів до кінця 2023 року, оскільки інфляція почне уповільнюватися, а ФРС пом'якшить грошово-кредитну політику.

    Головний стратег Deutsche Bank Бінкі Чадха очікує зростання індексу S&P 500 у першому кварталі наступного року, у тому числі через те, що ФРС знизить темпи підвищення ставок. До кінця 2023 значення індексу, за його прогнозом, складе приблизно 4200 пунктів.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.