• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні з 14 грудня зміниться порядок реєстрації транспортних засобів

    Опубликовано: 2022-12-08 13:40:02

    В Україні з 14 грудня зміниться порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС. Про це повідомляє пресслужба МВС в телеграм-каналі.

    Деталі
    Відразу дві постанови уряду № 1019 та № 1299, які вносять зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набирають чинності 14 грудня.

    «Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації», — розповів заступник очільника ГСЦ МВС Володимир Баранець.

    Це виділення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з транспортних засобів (ТС) онлайн за допомогою двох смартфонів або комп'ютерів — власника та покупця.

    Баранець поінформував, що експертний висновок є обов'язковим при таких реєстраційних діях, як перереєстрація транспортного засобу з одного власника на іншого, реєстрація вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу, перереєстрація авто після успадкування, якщо свідоцтво було видано попередньому власнику до 1 вересня 2019 року тощо.

    «Ще одна важлива зміна, яка пов'язана з цим, полягає у тому, що можна буде відмовитися від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія. При замовленні онлайн-послуги обміну посвідчення водія або онлайн-послуги щодо перереєстрації транспортного засобу можна вибрати опцію без виготовлення фізичного документу — тобто, обрати виключно цифровий», — заявив він.

    Баранець сказав, що в Україні цифрові документи «єПосвідчення водія» і «єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу» стануть не просто так само чинними, як і фізичні документи, а можуть бути і єдиними наявними документами, які дають право на керування транспортним засобом.

    За його словами, алгоритм оформлення таких електронних документів включає в себе повну перевірку і всебічне опрацювання заявки адміністратором сервісного центру МВС, але вже на бек-офісі, без особистого контакту з особою.

    Тобто, як уточнив Баранець, відбувається перевірка даних за всіма потрібними базами і реєстрами, і, якщо у базах даних є якась інформація, що перешкоджає наданню послуги, ця заявка буде відхилена.

    «Таким чином, укласти договір куплі-продажу онлайн через „Дію“ буде так само безпечно, як і фізично прибувши у сервісний центр МВС. Або замовити обмін посвідчення водія через електронний кабінет водія (буде, — ред.) так само безпечно у режимі онлайн, як і офлайн», — заявив він.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.