• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП і галузеві асоціації промисловців звернулися до Президента щодо збереження функцій Мінстратегпрому

    Опубликовано: 2022-11-18 08:02:59

    Український союз промисловців і підприємців спільно з партнерськими організаціями - «Укравіапром», Союз хіміків України, «Укрмашбуд», «Укрлегпром», «Укрметалургпром», «Укравтопром», «Меблідеревпром», профспілковими об'єднаннями - виступили за збереження за Мінстратегпромом функцій розробки і координації державної політики в промисловості.

    У діловій громаді звернули увагу на обговорення у публічному просторі урядової концепції об’єднання ключових міністерств – Мінекономіки та Мінстратегпрому в одну структуру.

    Промисловці переконані, що для індустріально-інноваційного розвитку української економіки необхідна окрема система управління.

    Свої міркування УСПП, профільні асоціації виклали в листі на адресу глави держави В.Зеленського.

    У документі зазначено, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості утворене 2020 року. Тоді таке рішення надало промисловій спільноті надію, що нарешті у державі з’явився центральний орган виконавчої влади, який буде перейматись безпосередньо формуванням сучасної промислової політики.

    Відомство було визначене ключовим органом влади у реалізації заходів Стратегії розвитку ОПК. Промислова проблематика також стала особливо актуальною у контексті заявлених цілей Плану відновлення національної економіки.

    “Визначення пріоритетами діяльності Уряду саме military-tech (високотехнологічне озброєння), металургії, гірничої промисловості, машинобудування потребує закріплення функцій розробки державної політики на зазначених напрямках  за профільним міністерством (Мінстратегпром). У процесі реорганізацій економічного блоку Уряду під час війни просимо враховувати думку представників провідних промислових підприємств  та ОПК”, - зазначається в листі.

    Раніше УСПП підрахував: реалізація державних програм в промисловості, посилення кредитування для модернізації виробництв, страхування ризиків тощо дасть можливість створити 600 тис. робочих місць в найближчі роки, та принесе бюджету 2,7 трлн. гривень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.