• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна накопичила понад 14 мільярдів кубометрів газу

    Опубликовано: 2022-10-21 09:00:16

    Запаси газу у підземних сховищах становлять 14,2 млрд куб. м. Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

    Деталі
    «Підземки (підземні сховища газу, — ред.) на 100% готові до опалювального сезону. Ми вже накопичили там понад 14,2 млрд куб. м газу», — сказав Вітренко під час профільної дискусії в Energy Club.

    Він також зазначив, що за звичайних умов і за поточних обсягів видобутку накопичених запасів вистачило б для проходження ОЗП, але, враховуючи проблеми в електроенергетиці, швидше за все, буде потрібно імпорт додаткових обсягів.

    «Є зараз проблеми в електроенергетиці і варто очікувати, що вони будуть і взимку, тому розуміємо, що потрібні додаткові обсяги для енергетиків, і їх, швидше за все, необхідно буде імпортувати», — пояснив голова Нафтогазу.

    Нагадаємо
    Внаслідок російських атак, що активізувалися з 10 жовтня, пошкоджено від 30 до 40% енергоінфраструктури, що призводить до необхідності суттєвої економії електроенергії. Альтернативою вугільної генерації може бути газова.

    «Мінфін» писав про те, що 20 жовтня по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.