Україна накопичила понад 14 мільярдів кубометрів газу

21 окт, 09:00

Запаси газу у підземних сховищах становлять 14,2 млрд куб. м. Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Деталі
«Підземки (підземні сховища газу, — ред.) на 100% готові до опалювального сезону. Ми вже накопичили там понад 14,2 млрд куб. м газу», — сказав Вітренко під час профільної дискусії в Energy Club.

Він також зазначив, що за звичайних умов і за поточних обсягів видобутку накопичених запасів вистачило б для проходження ОЗП, але, враховуючи проблеми в електроенергетиці, швидше за все, буде потрібно імпорт додаткових обсягів.

«Є зараз проблеми в електроенергетиці і варто очікувати, що вони будуть і взимку, тому розуміємо, що потрібні додаткові обсяги для енергетиків, і їх, швидше за все, необхідно буде імпортувати», — пояснив голова Нафтогазу.

Нагадаємо
Внаслідок російських атак, що активізувалися з 10 жовтня, пошкоджено від 30 до 40% енергоінфраструктури, що призводить до необхідності суттєвої економії електроенергії. Альтернативою вугільної генерації може бути газова.

«Мінфін» писав про те, що 20 жовтня по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/535638.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua