• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Останні новини легалізації букмекерства в Україні

    Опубликовано: 2022-10-12 16:09:55

    Останні новини легалізації букмекерства в Україні

    Букмекерські контори в Україні отримали офіційний дозвіл на роботу у 2020 році, коли президент Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу в Україні. Єдиною умовою є придбання української ліцензії. Чи змінило це гральну індустрію та, чи дійсно легалізація букмекерства є позитивним кроком для держави, читайте у статті.

    Хто вже придбав ліцензію

    PARIMATCH і VBET придбали українські ліцензії на ведення букмекерської діяльності у 2020 році.

    FAVBET придбав українську ліцензію на казино діяльність, але не букмекерську. Букмекер приймає ставки на офіційному домені та працює без дзеркал.

    FANSPORT придбав ліцензію на ведення букмекерської діяльності, але поки не переніс сайт на свій легальний домен: fan-sport.ua.

    1XBET придбав українську ліцензію на ведення букмекерської діяльності, але втратив її через зв’язки з росією, які суперечать умовам отримання ліцензії.

    Чи складно отримати ліцензію

    Для отримання ліцензії недостатньо просто сплатити вартість самої ліцензії, яка, між іншим, є найдорожчою у світі. Компанія має також відповідати наступним умовам:

    ● Повна вартість ліцензії має бути сплачена з достовірного джерела
    ● Компанія не може бути підпорядкована громадянам росії
    ● Громадяни росії також не можуть бути власниками акцій
    ● Компанія не може мати дочірні компанії в інших країнах
    ● Наземний прийом ставок може проводитися лише в спеціально відведених для цього зонах

    Яка ситуація з нелегальними букмекерами

    Впродовж двох років після легалізації грального бізнесу в Україні більшість букмекерських контор так і не придбали ліцензію України і продовжують працювати через заборонені сайти-дзеркала.

    На жаль, після майже 30 років роботи в тіні закону, нелегальні букмекери вміють обходити закон та не спішать переводити свою діяльність на офіційний рівень. До того ж, більшість нелегальних українських букмекерів є російського походження, а це суперечить умовам отримання ліцензії.

    Таким чином, ми не можемо прогнозувати значних змін у сфері нелегального букмекерства. Поки користувачі не вважають ганебним використання сайтів дзеркал та інших інструментів для обходу законодавства, нелегальні букмекери продовжуватимуть заробляти гроші без податків та правових зобов’язань.

    Які переваги легалізації букмекерства для звичайних громадян

    По-перше, легальні букмекери суворо регулюються законом та несуть правову відповідальність за свої дії. Тож у випадку, коли вам не виплатили виграш, заблокували акаунт без пояснення причин або просто нахамили у службі підтримки, ви матимете змогу звернутися по допомогу до відповідних інстанцій.

    По-друге, букмекери, котрі придбали ліцензію, перш за все сплатили у бюджет мільйони за те, щоб її отримати, та продовжуватимуть щороку платити мільйони у вигляді податків. Це призводить до стабільного збагачення держави і як результат - її громадян.

    По-третє, офіційні букмекери співпрацюють з центрами допомоги людям з ігровою залежністю та обмежують доступ людям, котрі занесені до реєстру лудоманів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.