• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Релокація бізнесу: флагман українського кранобудування перемістився на Прикарпаття

    Опубликовано: 2022-09-26 17:53:41

    Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну керівники промислових підприємств, розташованих поблизу зони бойових дій, зіткнулися з необхідністю релокації – переміщення бізнесу з небезпечних регіонів. Щоб зробити умови праці своїх працівників безпечними та зберегти майно підприємств від можливого знищення або розграбування, значна частина таких підприємців вирішили переїхати в тилові області.

    Керівники Київського заводу підіймально-транспортного обладнання, який на сьогоднішній день є провідним українським підприємством із виробництва вантажопіднімальної кранової техніки найбільш затребуваних типів (кран-балок, а також мостових, козлових, консольних кранів тощо) вибрали для релокації старовинне прикарпатське місто Калуш, розташоване в північно-західній частині Івано-Франківської області. Такий вибір був зовсім не випадковий.

    Вирішальним фактором була обіцянка керівництва цього міста та області в реальній допомозі заводчанам у швидкому відновленні діяльності (пропозиція кількох приміщень на вибір для розміщення виробничих площ, сприяння у підборі кваліфікованих працівників, налагодження партнерських відносин із місцевими промисловими підприємствами тощо).

    Завдяки такій допомозі місцевої влади, вже через 15 днів після початку релокації КЗПТО вдалося повністю відновити свою роботу на новому місці. Крім того, тут, у Західній Україні, був відкритий регіональний сервісний центр, який надає послуги з ремонту, модернізації та сервісного обслуговування вантажопідіймальних кранів (включаючи і моделі, випущені іншими підприємствами). Так само, як і раніше, КЗПТО пропонує до реалізації за цінами заводів-виробників різноманітні запчастини та комплектуючі для вантажопідйомного кранового обладнання.

     

    Наприкінці серпня цього року виробничий підрозділ КЗПТО у Калуші відвідала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Оніщук. У ході свого візиту вона цікавилася умовами роботи колективу, особливостями виробничого процесу, планами на майбутнє, наявними труднощами на новому місці дислокації. Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов подякував їй за надану допомогу при релокації, а також докладно відповів на всі її питання, поділився планами на найближче майбутнє.

    «Ми випускаємо кранове вантажопідйомне обладнання, що повністю відповідає європейським стандартам, - зокрема сказав він, - при цьому вартість наших кранів помітно нижче, ніж на аналогічну продукцію інших виробників. Тому сподіваємося на збільшення попиту на нашу кранову техніку. Тим більше, що у Калуша дуже вигідне географічне положення - це місто розташоване досить близько до сусідніх європейських країн, що дозволяє нам мінімізувати логістичні витрати при співпраці з компаніями звідси. Після нашої Перемоги у війні плануємо розглянути варіанти значних інвестицій у розвиток свого виробництва тут - у Західній Україні».

    Наприкінці зустрічі очільниця Івано-Франківщини Світлана Оніщук зазначила: «Після початку російсько-української війни понад пів сотні підприємств переїхали до нас на Прикарпаття. Мені дуже приємно відвідувати їх і бачити - як вони після релокації відновлюють своє виробництво на нашій землі. Ваш завод випускає потужні сучасні вантажопіднімальні крани, які дуже затребувані в нашій країні. Завдяки вам у нашій області створюються нові робочі місця, суттєво поповнюються місцеві бюджети. Ми зі свого боку будемо робити все можливе, щоб допомогти вам у вашій розбудові. Давайте співпрацювати і разом наближати нашу Перемогу»!

    Джерело: kzpto.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.