• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В АРМА передано понад 2 млрд грн активів російської компанії, яка займається виготовленням побутової хімії

    Опубликовано: 2022-09-02 12:30:50

    В АРМА передано арештовані активи підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії. Це корпоративні права - 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукція і сировина на понад 500 млн грн.

    Про це повідомляє пресслужба СБУ.

    Зазначається, що СБУ ініціювала накладення арешту та передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) активів одного з підконтрольних РФ Вінницьких підприємств на суму понад 2 млрд грн.

    Мова йде про Вінницьку компанію, яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії. Її власником є російський олігарх та член політичної партії «Єдіная Росія».

    Зокрема, в управління держави перейшли:

    корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн;
    вироблена продукція та сировина, вартістю понад 500 млн грн, які знаходились на складах підприємства.

    Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину. Після початку повномасштабного вторгнення РФ вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника.

    Завдяки втручанню СБУ схему було викрито та не допущено виведення активів компанії. Арешт активів відбувався у межах кримінального провадження.

    Хоча в СБУ не називають прізвища, а в Офісі генерального прокурора зазначають, що кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації.

    За даними ЗМІ, йдеться про власника російської корпорації "Невська косметика" Володимира Плесовського.

    Нагадаємо, нещодавно в управління АРМА було передано російську частку капіталу фармацевтичного підприємства, активи якого у грошовому еквіваленті складають близько 1 млрд грн.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.