• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шуляк: попри війну, влада працює над відновленням країни

    Опубликовано: 2022-08-26 09:45:17

    Хоча війна ще триває, влада працює над відновленням міст. Парламент незабаром ухвалить закон про компенсацію втраченого майна, вже прийняті закони про термомодернізацію будівель і захист інвесторів у новобудови.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк в колонці для LB.ua.

    "Овруцький дитсадок - лише один з 15-и об’єктів загальної інфраструктури, які влада Житомирщини подала на розгляд Уряду Естонії. Інші країни також заявили про готовність долучитися до відновлення конкретних регіонів України: Фінляндія - Чернігівщини, Польща - Харківщини, Велика Британія - Київщини і так далі. Португалія може допомогти Україні у відновленні шкіл та дитсадків. А Норвегія готова - у відновленні енергетичної інфраструктури", - розповіла вона про міжнародну підтримку відбудови України.

    Парламент вже ухвалив закон, який допоможе закласти фундамент нової України - він зобов’язує громади розробляти комплексні плани відновлення. Вони будуть містити фіксацію руйнувань та ухвалення рішень, які об’єкти потрібно зносити, а які - ремонтувати.

    Також ухвалено закон про захист інвесторів житла від недобросовісних забудовників (№ 5091). Відповідно до нього, забудовник не зможе продавати квартири на первинному ринку, не маючи дозвільних документів та всіх умов для добудови об’єкта.

    Шуляк зазначила, що депутати готують до другого читання законопроєкт №7198, відповідно до якого держава має відшкодувати громадянам усю втрачену житлову площу.

    "Якщо дім зруйновано повністю, компенсація видаватиметься "квадратними метрами". При цьому людина зможе сама обирати, в якому регіоні України вона хоче отримати таку компенсацію. А ще зможе обрати житло в об’єкті, який будується, або ж в уже зведеному будинку", - пояснила Шуляк.

    ОЛЕКСАНДР МОРОЗ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.