• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці зможуть користуватися в Польщі електронними водійськими правами

    Опубликовано: 2022-08-23 09:30:09

    Водійське посвідчення та техпаспорт із "Дії" можна буде перемістити у польський застосунок mObywatel. Функцію планують запустити до кінця 2022 року. Про це під час брифінгу повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

    Цитата

    "Сьогодні ми вперше будемо презентувати нову послугу, яку ми запускаємо спільно з нашими польськими колегами – це можливість із "Дії" пошерити свої водійські посвідчення та технічний паспорт на авто в польський застосунок й таким чином отримати електронні водійські посвідчення та електронний технічний паспорт для використання в Польщі, щоб наші українці яких зараз там кілька мільйонів могли використовувати електронне водійське посвідчення, електронний технічний паспорт", – розповів Федоров.

    Деталі

    За словами міністра, це відкриває для України великі можливості у Європейському Союзі, тому що зараз вивчаються напрямки електронних документів в ЄС.

    "Ми долучені до робочих груп, які займаються цим питанням. По суті Україна та Польща отримують ексклюзивний, унікальний досвід використання електронних документів не тільки в середині своїх держав, а ще й при обміні документами між державами. Ми зараз будемо працювати над тим, щоб польські електронні документи могли приймати та зчитувати в Україні", - зазначив Федоров.

    Державний секретар з питань цифровізації, урядовий уповноважений з питань кібербезпеки Януш Цешинський повідомив, що планують запустити цю функцію до кінця року.

    "Ми погодили, що будемо завершувати цей функціонал, щоб до кінця року він вже працював У нас вже є технічний прототип, усі деталі вже зроблені, але потрібно ще вирішити бюрократичні питання", - сказав Цешинський.

    Доповнення

    Уряд дозволив українцям використовувати документи з "Дії" у 58 країнах.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.