• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Велика Британія готує для України військові кораблі. «Не лише два», інтригує посол у Лондоні

    Опубликовано: 2022-08-01 14:00:28

    Українські моряки та офіцери навчаються керування британськими військовими кораблями, які незабаром будуть передані Військово-Морським Силам України. Про це розповів Суспільному український посол у Лондоні Вадим Пристайко.

    Дипломат повідомив, що відвідував корабель, який, за його словами, незабаром передадуть ВМС: "На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки. Вони керують кораблем та його озброєнням. Таких кораблів буде кілька".

    Посол додав, що проблематика полягає в тому, що після початку повномасштабного вторгнення Росії до України Туреччина закрила протоки в Чорному морі для військових кораблів, і тому "наші пріоритети зсунулись".

    "Нам зараз потрібні протимінні кораблі. Два – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні ВМС Її Величності. Вони будуть перероблені та оновлені спеціальним обладнанням, яке потрібне нам", – повідомив дипломат.

    Однак, додав Пристайко, для флоту України готують "не тільки два цих кораблі": "У них є більше [кораблів] того ж класу, і на кораблях зараз проходять навчання наші офіцери та моряки".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.