Велика Британія готує для України військові кораблі. «Не лише два», інтригує посол у Лондоні

01 авг, 14:00

Українські моряки та офіцери навчаються керування британськими військовими кораблями, які незабаром будуть передані Військово-Морським Силам України. Про це розповів Суспільному український посол у Лондоні Вадим Пристайко.

Дипломат повідомив, що відвідував корабель, який, за його словами, незабаром передадуть ВМС: "На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки. Вони керують кораблем та його озброєнням. Таких кораблів буде кілька".

Посол додав, що проблематика полягає в тому, що після початку повномасштабного вторгнення Росії до України Туреччина закрила протоки в Чорному морі для військових кораблів, і тому "наші пріоритети зсунулись".

"Нам зараз потрібні протимінні кораблі. Два – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні ВМС Її Величності. Вони будуть перероблені та оновлені спеціальним обладнанням, яке потрібне нам", – повідомив дипломат.

Однак, додав Пристайко, для флоту України готують "не тільки два цих кораблі": "У них є більше [кораблів] того ж класу, і на кораблях зараз проходять навчання наші офіцери та моряки".

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530580.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua