• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки, - Шольц

    Опубликовано: 2022-07-07 13:30:12

    Німеччина готова надати Україні довгострокові гарантії безпеки. Зараз їх деталі обговорюються в рамках G7, куди, окрім Німеччини, входять США, Канада, Японія, Франція, Італія та Великобританія.

    Про це розповів канцлер ФРН Олаф Шольц, відповідаючи на запитання депутатів у Бундестазі у середу, 6 липня.

    "Питання про те, як це може бути організовано, обговорюється між країнами G7, а також тими, хто готовий дати такі гарантії. Німеччина - одна з цих країн", - сказав канцлер.   

    Зазначається, що Олаф Шольц знову пообіцяв надати Україні довгострокові гарантії безпеки – але не в сенсі автоматичної військової допомоги у разі нападу. Як конкретно можуть мати такі гарантії, зараз обговорюється з іншими державами та Україною.

    За його словами, ці гарантії можуть бути аналогічні положенням 5 статті Північноатлантичного договору про колективну оборону НАТО, у сенсі автоматичної військової допомоги у разі нападу на країну і наголосив, швидше за все вони мають бути адаптовані до "конкретної ситуації".

    Шольц не став конкретнішим, а лише пояснив, що завжди можна застосувати "високоефективні санкції", запроваджені проти Росії ЄС, США та іншими західними країнами після вторгнення в Україну.

    На початку липня Німеччина вже повідомляла про обговорення із союзниками гарантії безпеки для України після закінчення війни з Росією. За словами канцлера, це питання зараз ретельно опрацьовується дипломатами у рамках підготовки до того дня, як війна закінчиться.

    Анастасія Перцева

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.