• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна: восьме місце за військовими витратами у світі

    Опубликовано: 2024-04-23 09:00:09

    За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), у 2023 році Україна посіла восьме місце у світі за військовими витратами, які збільшилися до майже $65 мільярдів. Ця сума еквівалентна приблизно 37% від ВВП країни та 58% державних видатків.

    Відзначається, що військові витрати України зросли на 51% порівняно з попереднім роком. Згідно з даними SIPRI, витрати на військові потреби склали 59% від витрат Росії на ці цілі у 2023 році.

    У звіті також зазначається, що Україна отримала військову допомогу на суму щонайменше $35 мільярдів, у тому числі $25,4 мільярдів від Сполучених Штатів Америки. Загальна сума допомоги, яку отримала Україна, разом із власними оборонними видатками, становить близько 91% від загальних витрат Росії на військові потреби.

    У порівнянні з Україною, військові витрати Росії у 2023 році зросли на 24%, до $109 мільярдів. Ця сума становить 5,9% від ВВП країни та 16% державних видатків, що на 57% більше, ніж у 2014 році, коли Росія анексувала Крим.

    Варто відзначити, що згідно зі звітом SIPRI, українські військові витрати та отримана допомога знаходяться на рівні, що наближається до військових витрат Росії. Це свідчить про значний оборонний потенціал та стратегічне партнерство України з західними країнами у підтримці безпеки та стабільності в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.