• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реорганізація університетів: нова стратегія освіти

    Опубликовано: 2024-04-25 13:00:04

    Уряд прийняв рішення про реорганізацію двох визначних закладів вищої освіти з метою створення потужних регіональних університетських центрів. Ця ініціатива стосується Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського та Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту.

    Згідно з повідомленням Міністерства освіти і науки України, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського буде об'єднано з Криворізьким національним університетом. Враховуючи обставини, пов'язані з окупацією, Донецький університет переніс свою освітню діяльність до міста Кривий Ріг у 2014 році. Рішення уряду спрямоване на збереження та оптимальне використання інфраструктури, наукового і освітнього потенціалу Донецького університету як структурного підрозділу об'єднаного закладу вищої освіти.

    Щодо Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту, її планують об'єднати з Українським державним університетом науки і технологій у Дніпрі. Це рішення — частина загальнонаціональної стратегії модернізації спортивної інфраструктури університетів та формування розгалуженої мережі потужних багатопрофільних університетських центрів.

    Ці кроки відображають стратегічний погляд уряду на розвиток вищої освіти в Україні, спрямований на зміцнення і розвиток освітніх і наукових потенціалів країни через створення потужних центрів знань та інновацій.

    Плани реорганізації цих університетів свідчать про важливість розвитку освіти та спорту як основних складових суспільного прогресу та підвищення якості життя громадян.

    Ці кроки стають важливим вкладом у підвищення престижу української вищої освіти та сприяють розвитку національної економіки через підготовку висококваліфікованих фахівців у різних галузях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.