• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мозок недоношених дітей можна розвинути за допомогою музики

    Опубликовано: 2022-06-30 08:48:31

    Як з’ясувалося, дітям дуже подобається звучання флейти, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Сучасні дослідження не тільки підтверджують раніше відомі висновки вчених про важливість музики на нервову систему людини, а й визначають новий вплив мелодій на мозок дітей, що народилися раніше встановленого терміну, інформує Ukr.Media.

    Про вплив музики на людей відомо ще з 1893 року, коли російсько-грузинським фізіологом В. Р. Тархановим було заявлено про вплив музики на настрій людини, і позитивному впливі прослуховування мелодії, на роботу серця та стабілізації тиску.

    На початку 20-го століття В. М. Бехтеревим була опублікована доповідь, що підтверджує здатність музичних творів відволікати людей від зовнішніх подразників, підвищувати зосередженість і працездатність людини. Особливу увагу вчений приділив колисковим пісням, які сприяють попередженню розвитку неврозів у малюків.

    Дослідникам з Швейцарії, в наші дні, вдалося підтвердити значення спеціально створеної музики для нормального розвитку мозку у недоношених дітей.

    Хоча медикам вдалося врятувати життя народжених раніше строку дітей, практично в 50% випадків у наслідку, доводиться стикатися з розвитком різних порушень в області нервової системи у малюків.

    Експерименти, які проводили вчені з участю недоношених дітей, під суворим контролем лікарів, показали, що спеціальна мелодія допомагає «добудовуватися» мозку недоношених немовлят. Для цього фахівцями було створено три мелодії в яких були використані флейта індійських заклинателів змій, арфа і дзвіночок.

    Протягом 40 тижнів дітям включали дані мелодії. Після закінчення експерименту МРТ-дослідження показало, що функціональні зв’язки між різними областями мозку були значно вищі у дітей, що слухали мелодію, у порівнянні з контрольною групою дітей.

    Слід зазначити, що в даний час фахівцями в галузі психології, психіатрії та інших напрямків, ведеться широке застосування звукотерапії для лікування різного роду психічних відхилень, в періоди реабілітації, а так само при лікуванні хвороби Паркінсона.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.