• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують заборонити книги авторів-громадян РФ

    Опубликовано: 2022-06-15 10:30:29

    Більше 50 народних депутатів, серед яких голова парламенту Руслан Стефанчук та його перший заступник Олександр Корнієнко, запропонували Раді заборонити ввезення та розповсюдження видавничої продукції з Росії, Білорусі та окупованих РФ територій.

    Про це йдеться у їхньому відповідному законопроєкті №7459.

    Книги, видані російською мовою, які вводяться з територій інших країн, якщо Рада ухвалить закон, будуть перевірені на наявність антиукраїнської пропаганди для ввезення в Україну.

    Згідно з документом, також забороняється випускати, ввозити, поширювати в Україні книжкові видання, що містять твори авторів-громадян Росії, але заборона не поширюватиметься на такі книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

    З початку 2023 року книги в Україні видаватимуться та розповсюджуватимуться українською мовою, мовами корінних народів України та офіційними мовами ЄС. Книги іншими мовами можуть бути опубліковані і розповсюджені, якщо вони опубліковані мовою оригіналу.

    Перекладена література у випадку ухвалення закону буде публікуватись та розповсюджуватись у перекладах українською мовою або будь-якою офіційною мовою ЄС або мовою корінного народу України.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.