В Україні планують заборонити книги авторів-громадян РФ

15 июн, 10:30

Більше 50 народних депутатів, серед яких голова парламенту Руслан Стефанчук та його перший заступник Олександр Корнієнко, запропонували Раді заборонити ввезення та розповсюдження видавничої продукції з Росії, Білорусі та окупованих РФ територій.

Про це йдеться у їхньому відповідному законопроєкті №7459.

Книги, видані російською мовою, які вводяться з територій інших країн, якщо Рада ухвалить закон, будуть перевірені на наявність антиукраїнської пропаганди для ввезення в Україну.

Згідно з документом, також забороняється випускати, ввозити, поширювати в Україні книжкові видання, що містять твори авторів-громадян Росії, але заборона не поширюватиметься на такі книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

З початку 2023 року книги в Україні видаватимуться та розповсюджуватимуться українською мовою, мовами корінних народів України та офіційними мовами ЄС. Книги іншими мовами можуть бути опубліковані і розповсюджені, якщо вони опубліковані мовою оригіналу.

Перекладена література у випадку ухвалення закону буде публікуватись та розповсюджуватись у перекладах українською мовою або будь-якою офіційною мовою ЄС або мовою корінного народу України.

Максим Беркаль

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/527535.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua