• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленського запросять на саміт НАТО у Мадриді – ЗМІ

    Опубликовано: 2022-06-13 09:00:36

    Україні буде направлено офіційне запрошення взяти участь у мадридському саміті НАТО, хоча про присутність президента Володимира Зеленського не буде відомо до останньої хвилини, бо це залежатиме від розвитку війни та його можливостей залишити країну. Про це з посиланням на джерела в уряді Іспанії повідомляє Europa Press.

    Саміт НАТО пройде в Мадриді 29 та 30 червня. Очікуються безпрецедентні заходи безпеки.

    Згідно з джерелами видання, Іспанія протягом кількох місяців працювала в координації з НАТО над підготовкою до саміту, який проходить у складному міжнародному контексті війни в Україні, планів вступу Фінляндії та Швеції та рішення Альянсу затвердити нову Стратегічну концепцію, яка визначатиме його розвиток протягом наступних десяти років.

    Загалом очікується участь від 40 до 50 міжнародних делегацій на рівні глав держав та урядів. Серед них будуть генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, 30 країн-союзників, чотири запрошені країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону (Австралія, Нова Зеландія, Японія та Південна Корея), чотири інші країни-члени Європейського Союзу, а також голови Європейської комісії та Європейської ради.

    Білий дім підтвердив, що президент США Джо Байден прибуде до Мадриду 28-го числа за день до офіційного початку саміту.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.