• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ дозволив роботу POS-терміналів без паперових чеків

    Опубликовано: 2022-04-28 12:00:40

    Національний банк України дозволив працювати з POS-терміналами, не видаючи паперові чеки покупцям. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

    Причиною такого рішення став дефіцит спеціального паперу. Через порушення логістичних ланцюжків у військовий час підприємства торгівлі не отримують її і вже стихійно деінде почали працювати без видачі чеків.

    "Щоб захистити права користувачів платіжних карток Національний банк зобов'язав банки врегулювати спірні питання щодо використання платіжних карток, незалежно від наявності у користувача чека pos-терміналу", - повідомили в Нацбанку.

    Таким чином, навіть без такого чека клієнти можуть як і раніше отримати кошти у разі повернення товару та звернутися до банк-емітенту картки для оскарження скоєних операцій.

    Нагадаємо, Національний банк України запровадив додаткові обмеження на транскордонні операції, включаючи купівлю криптовалюти, для запобігання непродуктивному відтоку капіталу з країни в умовах воєнного стану.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.