• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Студентам-контрактникам обіцяють пільгові кредити на освіту

    Опубликовано: 2022-04-18 09:15:45

    В уряді готують програму пільгового кредитування на навчання для студентів-контрактників на тлі широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

    Цитата

    "Що стосується студентів, які навчались на контрактній формі. У перший тиждень ми з моїм колегою, міністром фінансів Сергієм Марченком, проговорювали саме цю проблему і долучили до цього голову НБУ Кирила Шевченка, відповідно до нашої домовленості, сьогодні майже готова, майже на виході програма банківської підтримки студентів на дуже малий відсоток і на довготривалій основі кредитування за мінімальними коштами студентів на навчання. Окрім того, всі хто зараз навчаються на контракті, зможуть скористатися цією програмою", - сказав Шкарлет.

    Деталі

    При цьому міністр наголосив у зверненні до ректорів, що "у межах фінансової автономії університету, вони можуть дати розстрочки на навчання, певні стипендії додаткові, можуть давати додаткові стимули". "Кожен ректор в межах своєї компетенції теж може суттєво підтримати студентів-контрактників", - додав він.

    "Ми не можем фінансувати студентів-контрактників додатковими коштами державного бюджету, тому що об’єктивно кожен державний бюджет попередній – він не може переглядатись. Шукаємо інші механізми підтримки таких студентів", - вказав міністр.

    Доповнення

    За статистикою, наданою головою МОН, близько чверті переселенців є школярами чи студентами.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.