Студентам-контрактникам обіцяють пільгові кредити на освіту

18 апр, 09:15

В уряді готують програму пільгового кредитування на навчання для студентів-контрактників на тлі широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Що стосується студентів, які навчались на контрактній формі. У перший тиждень ми з моїм колегою, міністром фінансів Сергієм Марченком, проговорювали саме цю проблему і долучили до цього голову НБУ Кирила Шевченка, відповідно до нашої домовленості, сьогодні майже готова, майже на виході програма банківської підтримки студентів на дуже малий відсоток і на довготривалій основі кредитування за мінімальними коштами студентів на навчання. Окрім того, всі хто зараз навчаються на контракті, зможуть скористатися цією програмою", - сказав Шкарлет.

Деталі

При цьому міністр наголосив у зверненні до ректорів, що "у межах фінансової автономії університету, вони можуть дати розстрочки на навчання, певні стипендії додаткові, можуть давати додаткові стимули". "Кожен ректор в межах своєї компетенції теж може суттєво підтримати студентів-контрактників", - додав він.

"Ми не можем фінансувати студентів-контрактників додатковими коштами державного бюджету, тому що об’єктивно кожен державний бюджет попередній – він не може переглядатись. Шукаємо інші механізми підтримки таких студентів", - вказав міністр.

Доповнення

За статистикою, наданою головою МОН, близько чверті переселенців є школярами чи студентами.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/523656.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua