• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для чого необхідна перевірка лічильників

    Опубликовано: 2022-02-26 20:50:06

    Для чого потрібна повірка лічильників і як часто її потрібно робити

    Масова установка індивідуальних лічильників на тепло, воду, пов'язана з різким підвищенням тарифів, почалася близько 7-8 років тому. Повірка приладу необхідна для того, щоб переконатися, що лічильник придатний до застосування та фіксує споживання води або теплової енергії.

    У воді може бути безліч домішок, які працюють як абразив, осідають на деталях лічильника, заважаючи обертанню. В результаті зносу лічильник часто може почати спотворювати показання як меншу, так і більшу сторону.

    Тому після закінчення міжповіркового інтервалу лічильник підлягає повірці або заміні.

    Що краще: перевірка чи заміна лічильника

    Кожні чотири роки або з періодичністю, зазначеною в паспорті пристрою, необхідно проводити перевірку лічильників води. Якщо лічильник відпрацював два цикли, тобто на момент перевірки вже минуло близько восьми років, то є сенс відразу провести заміну приладу (без перевірки).

    Адже якщо замовити повірку і потім виявиться, що прилад рахує некоректно, то за послугу все одно доведеться платити, а потім встановлювати новий лічильник.

    Які лічильники кращі?

    Є поширена думка, що італійські лічильники кращі порівняно з українськими. Частково це так. Але вони й коштують трохи дорожче. Плюсом є те, що за 8-10 років такий італійський лічильник успішно пройде перевірку і його не потрібно буде міняти.

    Хто має оплачувати послугу?

    До моменту прийняття Закону про комерційний облік було передбачено, що періодична перевірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних лічильників здійснюються за рахунок суб'єктів господарювання, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- та водопостачання. Після того, як у 2019 році запрацював новий закон про ЖКГ, оплату за перевірку переклали на кінцевого споживача. Залежно від того, яка компанія здійснює послугу (представники ЖЕКу, державні або приватні компанії), суми можуть бути різними.

    ТОВ «ЕТАЛОН-АСП» https://etalonasp.org.ua/ здійснює перевірку лічильників води без демонтажу, тобто прямо у квартирі споживача. Перевірка теплових лічильників завжди відбувається з демонтажем. Демонтований лічильник відправляють до метрологічної лабораторії, і вже через 10 робочих днів, якщо перевірка пройдена успішно, його можуть монтувати назад.

    Ціни на перевірку лічильників води та тепла можна дізнатися на сайті компанії «ЕТАЛОН-АСП» або за телефонами, вказаними на сайті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.