• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як вирахувати ціну деревини на електронних торгах

    Опубликовано: 2022-02-22 22:34:49

    Як вирахувати ціну деревини на електронних торгах

    Серед найбільш популярних напрямків, які реалізуються на електронних торгах, вважається продаж деревини, оскільки саме цей будівельний матеріал має широку сферу застосування. Ще до початку 2019 року основна проблема її активної реалізації була пов'язана із відсутністю найбільш вдалого механізму, на базі якого відбувалося формування фактичної ціни. Раніше процедура продажу та придбання деревини відбувалася за рахунок використання прямих договорів, що призводило до суттєвих збитків державного бюджету. Ця ситуація докорінно змінилася, як тільки стали використовуватися ліцензовані торговельні площадки, серед яких особливе місце займає система державних закупівель «Прозоро». За бажанням взяти участь в аукціоні, реалізувати цей процес доступно за посиланням https://www.uub.com.ua/rus/prozorro/sale/orenda-vagoniv/ , де можна ознайомитися з інформацією про фактичну вартість продукції.

    Особливості зміни динаміки вартості деревини

    Сучасний ринок деревини є максимально доступним та дозволяє вирішити цілу низку таких задач:

    • процес продажу деревини повинен бути максимально відкритим;
    • ведення звіту деревини;
    • ліквідація можливості використання різних тіньових схем;
    • створення прозорої бази, на якій буде розміщуватися інформація про торги.

    Якщо розглядати вартість на такий продукт, як деревина, то на різних аукціонах вона може суттєво відрізнятися. Це пов'язано з тим, що вартість одного кубічного метра деревини буде залежати від певних факторів. Серед них варто виділити наступні:

    • розмір;
    • забарвлення;
    • порода деревини;
    • стан стовбуру;
    • наявність дефектів.

    За попередніми даними було встановлено, що після того, як було відкрито ринок деревини, відбулося суттєве зростання її вартості. В деяких лотах можна помітити підвищення ціни приблизно на 300 або навіть на 350 %.

    Як можна дізнатись фактичну вартість на деревину?

    Якщо є потреба дізнатися вартість одного куба деревини, реалізувати цей процес можна на електронних торгах або аукціонах. Такі майданчики належать до категорії офіційних та мають відповідний рівень акредитації, що дає можливість здійснювати різноманітні фінансові операції. Ключова перевага використання аукціонів полягає в тому, що тут пропонуються максимально відкриті та прозорі умови участі. Використовуючи сайт майданчика, у кожного потенційного покупця є можливість ознайомитися з актуальною та детальною інформацією про конкретний вид деревини та з її фактичною вартість. Окрім того, є можливість дізнатися про те, які торги проводяться у конкретний проміжок часу, та здійснити підписку на розсилку спеціальних даних з використанням електронної пошти. Це надає можливість конкретній людині завжди бути в курсі всієї інформації, яка стосується аукціонів та електронних торгів стосовно продажу такого матеріалу, як деревина. Варто пам'ятати про те, що кожне лісове господарство має власний прайс, де встановлюються початкові мінімальні вартості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.