• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Renault, Nissan і Mitsubishi інвестують 23 млрд євро в електромобілі

    Опубликовано: 2022-01-28 15:00:55

    Альянс Renault–Nissan–Mitsubishi оголосив про намір за п'ять років інвестувати 23 млрд євро в розробку електромобілів. Про це повідомляється в дорожній карті альянсу.

    До кінця десятиріччя компанії збираються випустити 35 нових моделей електромобілів на п'яти модульних платформах.

    Це свого роду фундамент для електричних транспортних засобів, на основі якого випускаються різні машини. Наприклад, електричні кросовери Nissan Ariya EV і Renault Megane E-Tech ділять платформу CMF-EV. Планується, що до 2026 року 80% усіх моделей Renault, Nissan і Mitsubishi будуть створюватися на таких спільних платформах проти 60% на сьогодні.

    Автовиробники також домовилися працювати з тими самими постачальниками ключових деталей, завдяки чому витрати на батареї для електромобілів мають скоротитися на 50% до 2026 року і на 65% до 2028 року.

    Як повідомляє Financial Times, дорожня карта Renault–Nissan–Mitsubishi містить "не так багато" нових інвестицій у порівнянні з попередніми заявами. Але, за словами заступниці гендиректора Renault Клотільди Дельбос, альянс має багаторічний досвід роботи з акумуляторними автомобілями, тому у нього значна перевага над конкурентами з більшими витратами, такими як Volkswagen.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.