• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Nissan відмовилася від виробництва автомобілів у Росії до кінця 2022 року

    Опубликовано: 2022-06-30 13:00:22

    Японська автомобільна компанія Nissan Motor призупинила виробництво в Росії на першу половину фінансового року, що розпочався 1 квітня, оскільки шансів на покращення ситуації мало.

    Про це повідомляє Reuters.

    "Ми вважаємо, що ця ситуація може стати більш серйозною та затяжною", –   заявив генеральний директор Nissan Motor Company Макото Учіда.

    Також він зазначив, що виробник поінформував співробітників у Росії про своє рішення і продовжуватиме стежити за ситуацією навколо України.

    Nissan призупинив виробництво в Росії в березні, а також експорт туди після того, як Росія вторглася в Україну, що підвищило логістичний ризик, оскільки західні країни запровадили низку економічних санкцій. 

    Проте лише 2,4% японських компаній, що працюють у країні-агресорі, пішли з російського ринку, що є найнижчим показником серед країн Великої сімки.

    А ось російські активи компанії Renault переходять у державну власність. Тепер частка компанії в "АвтоВАЗі" перейде ФГУП НАМІ, завод "Рено Росія"

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.