• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депозити в Україні: який банк обрати для вкладу під вигідний відсоток?

    Опубликовано: 2021-12-03 16:09:25

    Створення накопичень – гарна звичка. Коли виникає складна ситуація, можуть терміново знадобитися гроші. У подібних випадках наявність збережень – важлива перевага. Але накопичення, що просто лежать у скарбничці, поступово знецінюються. Це обумовлено негативним впливом інфляції. Аби захистити гроші від знецінення, їх слід інвестувати. Найпростіший та досить надійний інвестиційний інструмент – вигідний депозит у банку.

    Обираючи рахунок для вкладу, варто звернути увагу на кілька параметрів: валюту, відсоткову ставку, строк дії, схему виплати прибутку тощо. І один з фундаментальних факторів – надійність банку. Привабливі інвестиційні умови обіцяють примноження збережень. Але якщо гроші вкладаються на рахунок ненадійного фінансового інституту, їх можна втратити. Який же банк обрати? Розглянемо основні рекомендації.

    Параметри надійного банку для відкриття депозиту

    Ознаки гідного інвестиційного партнера:

    • Багаторічна історія розвитку.
    • Передові позиції в рейтингах.
    • Стабільне зростання економічних показників.
    • Широкий вибір депозитних програм.
    • Участь у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

    Багаторічна історія розвитку – одна із найважливіших ознак надійності фінустанови. Банк, який існує кілька десятиліть чи навіть довше, точно не є новачком. Якщо фінінститут виживає та процвітає в умовах високої конкуренції, це дозволяє говорити про його економічну стабільність. Підтвердженням цього є планомірне зростання фінансових показників: власного, обігового капіталу, депозитного портфелю тощо.

    Важливою ознакою надійності та стабільності банку є його щорічна участь в економічних рейтингах. Якщо фінансовий інститут з року в рік входить до числа кращих установ країни, це свідчить про заслужений, а не випадковий успіх. Такий банк, імовірно, збереже гідні економічні позиції навіть у кризових умовах. А наявність гарної ринкової репутації та низки позитивних відгуків від клієнтів – ще одна важлива перевага.

    Слід обирати фінансову установу, що пропонує широкий вибір депозитних програм. При цьому важливо, аби серед них була найбільш актуальна для клієнта: за параметрами валюти рахунку, діапазону сум, відсотковою ставкою тощо. Нарешті, необхідно впевнитися в тому, що банк бере участь у програмі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це гарантує клієнту повернення грошей навіть у випадку банкрутства фінансового інституту, тобто є додатковою страховкою.

    Ви плануєте відкрити депозит та інвестувати накопичення, аби захистити їх від інфляції та примножити? Тоді в першу чергу вам слід обрати надійний банк. Важливо, аби він був стабільним та пропонував актуальний вибір депозитних програм. Гідним прикладом можна вважати Банк Кредит Дніпро. В ньому можна оформити депозит у гривні, доларах США та євро, за вигідними ставками. При цьому банк бере участь у програмі ФГВФО, що додає йому надійності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.