• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна підписала меморандум з Airbus: закупить літаки для національної авіакомпанії

    Опубликовано: 2021-11-25 17:30:29

    Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння з авіабудівною компанією Airbus. Він передбачає закупівлю літаків для національної авіакомпанії.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт президента.

    Повідомляється, що документ підписали міністр інфраструктури Олександр Кубраков і віце-президент Airbus в Європі та Центральній Азії Кімон Сотіропулос.

    "Документ визначає алгоритм подальшої співпраці держав в рамках створення національного авіаперевізника, включаючи, але не обмежуючись придбанням повітряних суден", - йдеться в повідомленні.

    За словами Сотіропулоса, в Україні є дуже великий потенціал для туризму і створення нового перевізника. Створення національної авіакомпанії з нуля дозволить відразу інвестувати в більш досконалі технології.

    Нагадаємо, навесні 2020 року президент України Володимир Зеленський обіцяв, що національну авіакомпанію обслуговуватимуть літаки українського виробництва, а саме випущені державним підприємством "Антонов". За його словами, такі літаки повинні використовуватися на внутрішніх перевезеннях.

    Сьогодні стало відомо, що робоча назва національної авіакомпанії - "Українські національні авіалінії" (UNA).

    СЕРГЕЙ НОВИКОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.