• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збірна України з футболу під час відбору на чемпіонат світу встановила рекорд

    Опубликовано: 2021-11-18 14:00:54

    16 листопада збірна України з футболу встановила спортивний рекорд у тріумфальному матчі завершального туру кваліфікації на чемпіонат світу-2022, обігравши в гостях Боснію та Герцеговину. Завдяки кільком іграм, які завершилися внічию, українські футболісти після двох матчів вийшли до плей-оф. Про це повідомляє Tribuna.com.

    Перемога над боснійцями стала другою для української команди, нічийним результатом під час відбору на чемпіонат світу-2022 завершилися шість поєдинків. Для виходу до плей-оф європейського відбору нашим футболістам знадобилося найменше перемог з 1998 року, коли у кваліфікації на мундіаль почали брати участь 32 команди. Такий результат для нашої збірної став рекордним за усю історію українського футболу.

    Аналогічний рекорд був у 1998 році у збірної Угорщини. Тоді команда із трьома перемогами у кваліфікації змогла пробитися до плей-оф, де програла Сербії та Чорногорії за сумою двох ігор із рахунком 1:12.

    З двома перемогами другі місця у своїх групах європейської кваліфікації посідали дві команди: у 2010 році – збірна Норвегії, а у 2014 році – збірна Данії. До плей-оф вони так і не потрапили, оскільки були найгіршими серед команд, які посіли другі позиції. Найбільш близький до України результат показали збірні Італії та Вельсу – у них по п'ять виграшів під час відбору на чемпіонат світу.

    Яна Катасонова

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.