• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія закликає Європу об'єднатись проти Північного потоку-2: Ми кинемо виклик агресії

    Опубликовано: 2021-11-15 17:00:17

    Європа має виступити проти будівництва газопроводу Північний потік-2, який дозволить Росії посилити контроль над країнами, що залежать від її газу. Про це у статті для The Telegraph пише голова МЗС Великобританії Елізабет Трасс, коментуючи ситуацію на кордоні Польщі та Білорусі.

    Трас називає дії самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка "кроком по підриву регіональної безпеки": "Він використовує зневірених мігрантів як пішаків у спробах створити нестабільність і утриматися при владі, незважаючи на людські жертви. Сполучене Королівство не відводить очей. Ми будемо разом з нашими союзниками в регіоні, що знаходяться на межі свободи".

    За її словами, відповідальність за це лежить на Росії: "Він (Володимир Путін – ред. ) повинен чинити тиск на владу Білорусі, щоб вони припинили кризу і вступили в діалог".

    Вона каже, що на саміті глав МЗС країн НАТО, який пройде за кілька тижнів у Ризі, будуть висунуті нові пропозиції, щоб "кинути виклик методам агресії 21-го століття, які використовуються тими, хто загрожує нашим свободам, економіці та демократії".

    "Я хочу, щоб до нас приєдналися наші друзі з усієї Європи. Ми разом виступатимемо проти будівництва Північного потоку-2. Він ризикує підірвати європейську безпеку, дозволивши Росії посилити контроль над країнами, які залежать від її газу... У цей критичний час ми повинні поглиблювати наші інвестиційні та торговельні зв'язки з країнами, які дотримуються правил... Ми не можемо і ніколи не допомагатимемо тим, хто хоче підірвати свободу та демократію", – зазначила вона.

    Владислав Сердюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.