• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна посилює роботу над розвитком ринку зелених облігацій

    Опубликовано: 2021-08-19 15:39:23

    На засіданні Уряду схвалено проєкт постанови Кабінету Міністрів України, яким доповнено функції Держенергоефективності, зокрема в частині:

    ·       розробки пропозицій щодо запровадження та розвитку ринку зелених облігацій;
    ·       участі у розгляді та відборі інвестиційних проєктів та проєктів екологічного спрямування у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, моніторингу їх впровадження.

    Актуалізація завдань Агентства сприятиме посиленню роботи над запровадженням одного з відомих у світі інструментів фінансування проєктів - зелених облігацій.

    Як відомо, із 1 липня 2021 року запрацював Закон, яким вводяться в обіг зелені облігації та встановлюються правила для учасників ринку. Відповідні норми Закону було розроблено Держенергоефективності за підтримки проєкту GIZ “Консультування підприємств щодо енергоефективності» та інших партнерів.

    Наразі Держенергоефективності спільно з Міндовкілля та іншими зацікавленими сторонами працює над вторинним законодавством для повномасштабної розбудови ринку.

    Також Держенергоефективності вже розроблено Концепцію для розвитку ринку зелених облігацій в Україні.

    Загалом в Україні є величезний потенціал для розвитку цього ринку. Це відмічають у власних дослідженнях IFC та OECD.

    Також нещодавно Міжнародне рейтингове агентство «Fitch Ratings» покращило прогноз довгострокового рейтингу емітента - України в іноземній валюті зі стабільного до позитивного, зробивши його «В+». А це, в свою чергу, дає перспективи для підвищення інвестиційних можливостей інших національних емітентів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.