• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Три автогіганти об'єднають зусилля для створення мережі зарядок

    Опубликовано: 2021-07-08 09:45:20

    Три провідні виробники комерційної техніки – Daimler Truck, Traton Group (VW) і Volvo Group – підписали угоду про створення спільного підприємства. Воно займатиметься будівництвом і управлінням мережі потужних зарядних станцій для вантажних електромобілів.

    Про це повідомляє прес-служба Daimler Truck.

    Нова компанія дозволить забезпечити європейських автоперевізників необхідною інфраструктурою для підзарядки магістральних тягачів та інших видів комерційної техніки. Розвиток мережі потужних зарядних станцій допоможе стимулювати активне використання вантажівок великої вантажопідйомності для далеких перевезень, а також підвищити їх ефективність.

    Угода передбачає рівноправну участь у спільному підприємстві всіх трьох концернів, а старт операційної діяльності намічено на наступний рік.

    Спільні інвестиції в проект складуть 500 млн євро, що передбачає будівництво і введення в експлуатацію протягом 5 років 1700 потужних високошвидкісних зарядних станцій на основних міжнародних магістралях по всій Європі. Передбачається, що за рахунок підтримки проекту на локальному рівні кількість зарядних станцій буде збільшуватися.

    Офіс новоствореного СП буде розташовуватися в Амстердамі. Його створення є подальшим кроком на шляху реалізації стратегії зниження шкідливих викидів в атмосферу до нульового рівня до 2050 року.

    За оцінкою Європейської асоціації автовиробників ACEA, до 2025 року в Європі буде налічуватися близько 15 тисяч високошвидкісних зарядних станцій, а до 2030 року їх кількість має зрости до 50 тисяч.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.